KURU FASULYE PİLAV
Kuru Fasulye Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Kuru Fasulye için:
- 2 Su Bardağı Kuru Fasulye
- 1 Kuru Soğan
- 2 Adet Domates
- 2 Adet sivri Biber
- 100 gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Salça
- Arzu edilirse defne Yaprağı
Pilav için :
- 2 Su Bardağı Pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- Tuz
Kuru Fasulye Pilav Tarifi Yapılışı
- Kuru fasulyeyi 1 gece önceden ıslatıyoruz.. Pişireceğimiz gün haşlıyoruz..
- Bir tencereye sıvı yağımızı ve kıymamızı alıyoruz ve kavuruyoruz..
- Doğradığımız kuru soğan ve yeşil biberi de ekleyerek kavuruyoruz.
- Üzerine domates ve yarım kaşık salçayı ekleyip 5 dk kadar pişirip üzerine haşlanan kuruyu ekliyoruz..
- Tuz karabiber ve defne yaprağını da ekleyip üzerinden 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz..
Pilav yapımı;
- Pirinçlerimizi pilav yapmadan 1 saat önce ıslatıyoruz.
- Bir tencereye tereyağını koyup arpa şehriyerlerimizi kavuruyoruz.
- Üzerine ıslatıp sonra süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz..
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip 2 su bardağı sıcak su ya da varsa 1,5 su bardağı tavuk suyunu koyup kısık ateşte pişiriyoruz..
- Demlemeye bırakıp servis ediyoruz.. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder